2045 Törökbálint Tó u. 2.

info@eurocell.hu

+36/30 521 6765

Eurocell Habüveg Granulátum

A habüveg granulátum Nyugat-Európában és az Amerikai Egyesült Államokban a múlt század második harmadától széleskörűen alkalmazásra került, mint mély-, és magasépítésben használatos speciális szigetelőanyag.


Előzmények

Az elmúlt évtizedekben a habüveg granulátum ipari előállítására kétféle módszer került kidolgozásra. Egyik az ún. száraz eljárás, melyben az üveglisztet és a szükséges összetevők keverékét elektromos kemencében „sütik”, így keletkezik a habüveg. A másik – piacvezető – technológia az ún. nedves technológia, ahol is az összetevők nedves szuszpenzióját gázüzemű alagút kemencében égetik ki. A habüveg granulátumot vízszintes felületek hőszigetelésére alkalmazzák széleskörűen.

Technológia és innováció

Társaságunk által képviselt technológia olyan új kutatási eredmények felhasználásával készült, mely az eddig alkalmazottaknál jóval korszerűbb végterméket eredményez. Az általunk alkalmazott technológiában az alagútkemence égésterének speciális kialakítása, és az égőfejek csoportosításának új rendszere segítségével az általános 5-5,5- es habosítási arányt 6,5-6,7- esre sikerült növelni. Ezzel nem csak az előállítási költségeket sikerült csökkenteni, hanem a hőszigetelő és mechanikai tulajdonságokat is sikerült jelentősen javítani.

Tulajdonságok

  • Kiváló hőszigetelő képesség: Lambda: 0,08 W/mK 1,3:1 tömörítés esetén
  • Nagyon könnyű: r= 140-170 kg/m³
  • Teherhordó: Jól terhelhető a tömörítés mértékétől függően.
  • Kapilláris hatást megszakítja: Felfelé szivárgó nedvesség ellen véd, és gyorsan elvezeti a vizet.
  • Idő és költségtakarékos: Jelentősen kevesebb és rövidebb idő alatt végezhető munkafázis, egyszerűbb rétegrend, kevesebb hibalehetőség. A fagygát elmaradhat.
  • Stabil: Nem öregszik, ellenáll a penésznek, baktériumoknak, vegyszereknek, savaknak, rágcsálóknak, tűz-, és vízálló. Zárt cellaszerkezettel rendelkezik, fagyálló.