2045 Törökbálint Tó u. 2.

info@eurocell.hu

+36/30 521 6765

Bemutatkozik az Eurocell

Társaságunk az EUROCELL Hungary Kft Magyarországon eddig még ismeretlen technológia meghonosítását tűzte ki célul. Mely technológia alkalmazásával jelentősen csökkenthető az ember ökológiai lábnyoma élőhelyének közelében. Az EUROCELL Habüveg Granulátum egy korszerű szigetelő anyag, melynek számos felhasználási területe ismert az építőiparban. Magasépítésnél: födémeknél, és lapos tetőknél hőszigetelő teherhordó rétegként, mélyépítésnél: épületek alapozásánál teherhordó rétegként, útalapoknál, stadionoknál, sportlétesítményeknél küzdőterek hőszigetelő és vízelvezető teherhordó rétegként kerülhet alkalmazásra.

A habüveg granulátum alkalmazása

A hőszigetelés, mint energia megtakarítás jelentősen hozzájárulhat környezetünk megóvásához, életminőségünk javításához. Azonban e technológia alkalmazása nem csak ebben merül ki, hanem egy másik problémára is megoldást nyújt. Ez pedig nem más, mint a hulladék kezelés. Ugyanis az EUROCELL Habüveg Granulátum alapanyaga nem más, mint a lakossági és kereskedelmi üveghulladék. Magyarországon évi kb. 100.000 tonna üveghulladék keletkezik, melynek túlnyomó hányada még napjainkban is hulladéklerakókba kerül, ahol évezredeken keresztül változatlan formában megmarad.

E két problémakör komplex megoldását biztosítja a Sümeg városában létrehozandó Habüveg granulátumot előállító üzemünk, melyben német technológia kerül alkalmazásra. Üzemüük névleges kapacitása évi 65.000 m³ granulátum előállítása, ezen felül az üveghulladék feldolgozása másodlagos nyersanyaggá /üvegliszt, mely a granulátum alapanyaga/ mintegy15-20.000 tonna mértékben, mely országos szinten is jelentős környezeti terhelés csökkentést von maga után.